Strawberry Vegan Cheesecake
Baka sockerfritt med Paulúns. Prova en helt ny typ av cheesecake, perfekt till sommarens efterrätter! Gjord på cashewnötter, silkestofu och saftiga jordgubbar.
6
Tillagningstid: 4 timmar timmar 30 minuter minuter
Ingredienser
Botten
- 1 dl cashewnötter
- 2 dadlar
- 1 dl riven kokos
- 2-3 msk kokosolja, smält
- 1 dl Granola Hallon, Jordgubb & Kokos
Fyllning
- 4 dl jordgubbar
- 200 g silkestofu
- 200 ml kokosgrädde
- ¼ tsk vaniljpulver
- ½ citron finrivet skal
Topping
- 1 msk riven kokos
Dela
Strawberry Vegan Cheesecake
Baka sockerfritt med Paulúns. Prova en helt ny typ av cheesecake, perfekt till sommarens efterrätter! Gjord på cashewnötter, silkestofu och saftiga jordgubbar.
Så gör du
Recept botten
- Blötlägg cashewnötterna i en skål med kallt vatten i 15 minuter.
- Kärna ur och hacka dadlarna.
- Häll av vattnet från nötterna.
- Mixa cashewnötter, dadlar och kokos.
- Tillsätt kokosolja, granola och mixa hastigt ihop allt.
- Fördela massan i 6 stycken stadiga muffinspappersformar.
Recept fyllning
- Snoppa och mixa jordgubbarna
- Tillsätt tofun och kokosgrädden
- Mixa till en slät smet.
- Tillsätt vanilj och citronskal.
- Häll upp smeten i formarna och toppa med kokos.Låt stå i frysen i minst 4 h. Ta ut och låt dem stå 10-15 minuter före servering. Toppa med garneringen.
Till garnering
- Jordgubbar
- Hallon
- Mynta