Stekta äpplen med yoghurt – Apple pie bowl
Älskar du också äppelpaj? Vi har gjort en riktigt god bowl med stekta äpplen, grekisk yoghurt, vanilj, kanel och kardemumma. För att få den ännu lite godare har vi även ett nyttigt jordnötssmör i vår bowl.
2
Tillagningstid: 15 minuter minuter
Ingredienser
Vaniljyoghurt
- 4 dl grekisk yoghurt
- 1 tsk vaniljpulver
Tillbehör
- 2 äpplen
- 1/2 tsk kanel, malen
- 2 krm kardemumma, malen
- 2 msk jordnötssmör
- 2 dl Nötsmörsbakad Soft Müsli Hasselnötssmör, mandel & dadlar
- 2 msk valnötter
- mynta
- kokosolja eller rapsolja till stekning
Dela
Stekta äpplen med yoghurt – Apple pie bowl
Älskar du också äppelpaj? Vi har gjort en riktigt god bowl med stekta äpplen, grekisk yoghurt, vanilj, kanel och kardemumma. För att få den ännu lite godare har vi även ett nyttigt jordnötssmör i vår bowl.
Så gör du
- Blanda ihop yoghurten och vaniljen.
- Stek äpplena i oljan på medelvärme, pudra över kanel och kardemumma mot slutet.
- Lägg upp vaniljyoghurten i portionsskålar och lägg på jordnötssmör och stekta äpplen. Toppa med Paulúns Soft Müsli och valnötter. Garnera med mynta.