Hemmagjord glass på yoghurt, blåbär och müsli
Precis som en skål yoghurt med müsli, frukt och bär. Snabbt i glasform! För vem säger att yoghurt och flingor måste ätas i skål? Med detta glassrecept kan du göra din egen glass som dessutom är nyttig.
6
Tillagningstid: 15 minuter minuter
Ingredienser
- Receptets tillagningstid inkluderar inte tiden i frysen.
Glass
- 1 banan
- 3 dl grekisk yoghurt
- 1 dl havre- eller mandeldryck
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 1 1/2 dl blåbär, frysta tinade
- 1 dl Soft Müsli med Hasselnötssmör, Mandel & Dadlar
Dela
Hemmagjord glass på yoghurt, blåbär och müsli
Precis som en skål yoghurt med müsli, frukt och bär. Snabbt i glasform! För vem säger att yoghurt och flingor måste ätas i skål? Med detta glassrecept kan du göra din egen glass som dessutom är nyttig.
Så gör du
- Mixa bananen, tillsätt grekisk yoghurt, växtdryck och vaniljpulver och mixa ihop allt.
- Lägg lite av blåbären i botten på formarna, varva sedan yoghurtblandningen och resten av bären, samt lite av Müslin i sex glassformar, (storleken på glassformar kan variera lite).
- Lägg Soft Müsli sist i formarna.
- Ställ in i frysen över natten. Lossa glassen ur formarna, skölj ev. utsidan av formarna med lite vatten innan.