Havregröt med jordgubbssylt utan socker
Visste du att du enkelt kan göra egen jordgubbssylt utan socker, sötningsmedel eller tillsatser? Prova detta recept – sommarkänsla i en skål! Rabarber ger en ytterligare smakdimension, men du kan också välja att byta rabarbern mot samma mängd jordgubbar.
6
Tillagningstid: 40 minuter minuter
Ingredienser
Sylt
- 3 dl hackade jordgubbar
- 1 dl hackade rabarber
- 6 urkärnade dadlar, finhackade
- 1 dl vatten
- 2 msk chiafrön
Gröt
Till servering
- naturell grekisk yoghurt
- kakaonibs
- färska jordgubbar
- myntablad eller citronmeliss
Dela
Havregröt med jordgubbssylt utan socker
Visste du att du enkelt kan göra egen jordgubbssylt utan socker, sötningsmedel eller tillsatser? Prova detta recept – sommarkänsla i en skål! Rabarber ger en ytterligare smakdimension, men du kan också välja att byta rabarbern mot samma mängd jordgubbar.
Så gör du
Jordgubbssylt
- Koka upp jordgubbar, rabarber, urkärnade dadlar och vatten i en kastrull på spisen. Låt puttra på medelvärme i ca 8-10 minuter tills rabarbern är mjuk. Ta kastrullen av värmen, rör ner chiafrön och låt stå i minst 30 minuter. Förvara sedan sylten i kylskåp den håller sig färsk i några dagar. Du kan också frysa in sylten.
Gröt
- Per portion gröt behövs 2 ¼ dl vatten och 1 dl Paulúns Havregröt Äpple, Mandel & Chia. Koka upp vatten och grötmix i en kastrull på spisen och låt puttra i ca 3 minuter.
Servering
- Servera den varma gröten med yoghurt, sylt och valfria toppings.