Skål med Pauluns havregröt med äpple, mandel och chia med jordgubbssylt utan socker.

Havregröt med jordgubbssylt utan socker

Visste du att du enkelt kan göra egen jordgubbssylt utan socker, sötningsmedel eller tillsatser? Prova detta recept – sommarkänsla i en skål! Rabarber ger en ytterligare smakdimension, men du kan också välja att byta rabarbern mot samma mängd jordgubbar.
6
Tillagningstid: 40 minuter

Ingredienser

Sylt

  • 3 dl hackade jordgubbar
  • 1 dl hackade rabarber
  • 6 urkärnade dadlar, finhackade
  • 1 dl vatten
  • 2 msk chiafrön

Till servering

  • naturell grekisk yoghurt
  • kakaonibs
  • färska jordgubbar
  • myntablad eller citronmeliss

Dela

Havregröt med jordgubbssylt utan socker

Visste du att du enkelt kan göra egen jordgubbssylt utan socker, sötningsmedel eller tillsatser? Prova detta recept – sommarkänsla i en skål! Rabarber ger en ytterligare smakdimension, men du kan också välja att byta rabarbern mot samma mängd jordgubbar.

Så gör du

Jordgubbssylt

  • Koka upp jordgubbar, rabarber, urkärnade dadlar och vatten i en kastrull på spisen. Låt puttra på medelvärme i ca 8-10 minuter tills rabarbern är mjuk. Ta kastrullen av värmen, rör ner chiafrön och låt stå i minst 30 minuter. Förvara sedan sylten i kylskåp den håller sig färsk i några dagar. Du kan också frysa in sylten.

Gröt

  • Per portion gröt behövs 2 ¼ dl vatten och 1 dl Paulúns Havregröt Äpple, Mandel & Chia. Koka upp vatten och grötmix i en kastrull på spisen och låt puttra i ca 3 minuter.

Servering

  • Servera den varma gröten med yoghurt, sylt och valfria toppings.
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}