Frozen Yoghurt - Gör egen hemma utan glassmaskin
Detta frozen yoghurt recept kan du enkelt göra hemma, helt utan glassmaskin. Här har du ett enkelt sätt att imponera på vännerna, eller bara njuta helt själv! Dessa yoghurt cups är nämligen ett läckert och hälsosamt alternativ till glass eller fika. De har naturlig sötma av björnbär och dadlar och tillfredsställande crunch av granola.
6
Tillagningstid: 45 minuter minuter
Ingredienser
Frozen yoghurt cups
- 250 g naturell grekisk yoghurt, växtbaserad om du vill
- 200 g björnbär
- 4 stora mjuka dadlar, urkärnade
- 3 dl Paulúns Granola Kakao & Dadelkrisp
Chokladsås
- 3 msk kokosolja
- 1 msk kakao
Topping
- 100 g björnbär
Dela
Frozen Yoghurt - Gör egen hemma utan glassmaskin
Detta frozen yoghurt recept kan du enkelt göra hemma, helt utan glassmaskin. Här har du ett enkelt sätt att imponera på vännerna, eller bara njuta helt själv! Dessa yoghurt cups är nämligen ett läckert och hälsosamt alternativ till glass eller fika. De har naturlig sötma av björnbär och dadlar och tillfredsställande crunch av granola.
Så gör du
- Gör en enkel chokladsås: smält kokosoljan och rör ner kakaon. Ställ åt sidan.
- Mixa björnbär, dadlar och hälften av yoghurten i en mixer eller matberedare. Mixa tills det är slätt och välblandat.
- Vänd ner björnbärsblandningen i resten av den naturella yoghurten så att den får vackra rosa och vita virvlar.
- Klä en muffinsplåt med silikonformar, rejäla pappersformar eller vik egna formar av bakplåtspapper.
- Fördela granolan i formarna och ringla hälften av chokladsåsen över granolan.
- Fördela yoghurtblandningen över granolan och lägg på några björnbär.
- Ställ in muffinsplåten i frysen och låt stelna i minst 4 timmar eller tills de är fasta.
- När yoghurt cupsen är helt frysta, ta av formarna och ringla över resten av chokladsåsen. Dessa frozen yoghurt cups kan förvaras i frysen i en lufttät behållare eller fryspåse.
- När du är redo att servera, låt dem stå i rumstemperatur i några minuter för att mjukna något.