Crumble recept med blåbär, citron och rosmarin
Gör en ljuvligt vacker, nyttig och god crumble paj med kokosolja, mandelmjöl och mandelsmör. Blanda i Granola Blåbär & Citron och rosmarin. Servera med krämig kokosgrädde. Njut!
4
Tillagningstid: 30 minuter minuter
Ingredienser
Crumble
- 4 dl Paulúns Granola Blåbär & Citron
- 1/2 dl riven kokos
- 1/2 dl mandelmjöl
- 3/4 dl kokosolja
- 3 msk mandelsmör
- 2 kvistar färsk rosmarin
Fyllning
- 4 dl blåbär
Vaniljkokosgrädde
- 1 tsk vaniljpulver eller innehållet i en vaniljstång
- 2 dl kokosgrädde, vispbar
- 2 dl grekisk yoghurt
Garnering
- färska blåbär och mynta eller rosmarin
Dela
Crumble recept med blåbär, citron och rosmarin
Gör en ljuvligt vacker, nyttig och god crumble paj med kokosolja, mandelmjöl och mandelsmör. Blanda i Granola Blåbär & Citron och rosmarin. Servera med krämig kokosgrädde. Njut!
Så gör du
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mixa Paulúns Granola Blåbär och Citron fint i en matberedare tillsammans med den rivna kokosen och mandelmjölet.
- Smält kokosoljan på låg värme tills den är flytande. Vänd ner mandelsmöret i kokosoljan och rör ut till en jämn blandning.
- Blanda ingredienserna i en bunke. Finhacka rosmarinbladen och blanda ner till ett härligt crumble.
- Häll blåbären i en ugnsfast form ca 22 cm i diameter och häll rosemary crumblet över blåbären. Baka i ugn i 15-20 minuter tills ytan är gyllene.
- Garnera med blåbär och mynta eller rosmarin. Servera med vaniljkokosgrädde.