Baklawabowl – nice cream bowl till frukost
Gör en god och lite annorlunda bowl till frukost – en baklawabowl. Med ingefära, kardemumma, kanel och gurkmeja får du både en vacker bowl och en frukost fullproppad med nyttigheter.
2
Tillagningstid: 4 timmar timmar 10 minuter minuter
Ingredienser
Baklavabowl - nice cream
- 2 bananer
- 1/2 apelsin
- 2 msk kokosgrädde
- 1/2 tsk gurkmeja
- 2 krm ingefära, torkad, mald
- 2 krm kardemumma, mald
- 2 krm kanel, mald
Tillbehör
- 2 fikon
- 1/2 granatäpple, kärnorna
- 2 dl Paulúns Granola Hasselnöt & Dadlar
- 2 msk pistaschnötter, grovt hackade
- torkade rosenblad
- mynta
Dela
Baklawabowl – nice cream bowl till frukost
Gör en god och lite annorlunda bowl till frukost – en baklawabowl. Med ingefära, kardemumma, kanel och gurkmeja får du både en vacker bowl och en frukost fullproppad med nyttigheter.
Så gör du
- Skala och skiva bananerna och apelsinen och lägg dem i frysen i minst 4 timmar.
- Mixa bananskivorna och apelsinen i en mixer. Tillsätt kokosgrädde och kryddorna. Mixa hastigt ihop allt.
- Skär fikonen i skivor. Lägg upp nice creamen i portionsskålar. Lägg på fikonskivorna, granatäpple kärnorna och toppa med Paulúns granola , pistaschnötter, rosenblad och mynta.