Guldgröt med kardemummaskum
En värmande havregrynsgröt med morot, aprikos, gurkmeja och Paulúns Granola Apelsin, Mango & Passion. Proppfull av betakaroten, vitaminer och antioxidanter! Lika god till frukost som lunch.
1
Tillagningstid: 15 minuter minuter
Ingredienser
Guldgröt
- 2 dl havregryn
- 1 dl Paulúns Granola Apelsin, Mango & Passion
- 1 st morot, finriven
- 1 st torkad ekologisk aprikos, hackad
- 1 tsk gurkmeja
- 2 tsk kokosolja
- 1 krm salt
- 3 dl vatten
Topping
- 0,5 dl Paulúns Granola Apelsin, Mango & Passion
- 0,5 satsuma, skivor
- 0,5 äpple, skivor (gärna svenska sorten Fanny som ger en härlig röd färg)
- 2 msk lingon
- 1 msk mandelsmör
Kardemummaskum
- 2 dl havredryck
- 2 krm kardemummakärnor, mortlade
Dela
Guldgröt med kardemummaskum
En värmande havregrynsgröt med morot, aprikos, gurkmeja och Paulúns Granola Apelsin, Mango & Passion. Proppfull av betakaroten, vitaminer och antioxidanter! Lika god till frukost som lunch.
Så gör du
- Koka upp ingredienser till gröten i en kastrull och låt sedan sjuda under omrörning i 3–4 min tills havregrynen mjuknat.
- Lägg upp i en skål eller en djup tallrik.
- Lägg över frukten och toppa med lingon, mandelsmör och ev. mandel.
- Strö över Paulúns Granola Apelsin, Mango & Passion.
- Värm upp havredrycken och kardemumman och vispa kraftigt under tiden. Servera gröten med den skummade drycken.